Jens Andersen giver faklen videre efter otte år som bestyrelsesformand

10. september 2024

Jens Andersen giver faklen videre efter otte år som bestyrelsesformand

Efter at have været formand for Softværket igennem otte år, måtte Jens Andersen give faklen videre til Marc Roar Hintze på Softværkets generalforsamling i slutningen af august.

Er man medlem af Softværkets bestyrelse, kan man maksimalt sidde i sammenlagt ti år.

Sådan står der i vedtægterne – og derfor vidste Jens Andersen godt, at 2024 var året, hvor tiden som bestyrelsesformand for Softværket måtte slutte.

I år er det nemlig netop ti år siden, direktøren for Næstved Fjernvarme for første gang blev valgt ind til Softværkets bestyrelse. To år senere indtog han formandsposten, og den har han siddet på lige siden.

Men regler er regler – og derfor har det længe stået klart, at årets generalforsamling i Softværket ville blive Jens Andersen sidste.

Sådan måtte det være, og derfor var det også en afklaret formand, der gav faklen videre til næstformand Marc Roar Hintze, direktør i Assens Fjernvarme, på Softværkets årsmøde.

- Jeg er meget tryg ved, at Marc skal tage over for mig. Jeg har stor tillid til, at han kan føre tingene videre ud fra det værdigrundlag, vi har som virksomhed. Det har jo trods alt været planlagt i to år, at han skulle vælges som formand, når jeg trådte af, fortæller han og fortsætter:

- Vi har lavet en screeningsproces i bestyrelsen for at afdække, hvem der ville kunne overtage min opgave, og her var Marc det oplagte bud. Det giver os en kontinuitet i driften af Softværket – og med den kan jeg trygt overlade opgaven til Marc og den øvrige bestyrelse.

Stor glæde i arbejdet som formand

Når Jens Andersen ser tilbage på sin tid i Softværkets bestyrelse, er det med stor fornøjelse – af flere årsager.

- Jeg har først og fremmest fået muligheden for at være med til at udvikle nogle fantastiske IT-systemer til branchen. Og så har jeg ikke mindst haft en bestyrelse med god kemi og nogle enormt kompetente mennesker. Det har gjort det til en stor fornøjelse at komme til bestyrelsesmøder, fortæller han og fortsætter:

- Og ikke mindst mit gode samarbejde med Softværkets direktør Jan har givet arbejdsglæde. Det er virkelig det værd, når man kan se, at man som organisation trækker i samme retning – og at de beslutninger, man træffer, giver gode resultater.

Forlader en ’topmoderne organisation’

I sin tid som formand fortæller Jens Andersen desuden, at han har været glad for at lære mange af Softværkets medarbejdere at kende og opleve den glæde og dedikation, mange har til organisationens mål.

Hvorvidt han har gjort det godt, mener han at andre må bedømme – men alligevel tør han godt sætte et par ord på den organisation, han nu forlader:

- Det er en topmoderne IT-virksomhed på alle fronter. Professionalismen i bestyrelsen, den professionelle ledelse og de dygtige medarbejdere, vi har kunnet rekruttere gennem tiden. Det tør jeg godt kalde en succes. Vi har truffet nogle gode valg omkring den fremtidige teknologi, der skal skabe værdi for vores kunder. Det havde jeg gerne ført til ende, men de gode beslutninger er trods alt truffet, og projektet er sat i gang, siger han og tilføjer til sidst:

- Der har været en stor vækst i Softværket i min tid som formand, og det er jo i høj grad fordi branchen efterspørger de ydelser, vi kommer med. Det tror jeg kommer til at fortsætte. Softværket stopper ikke her, selvom jeg gør, slutter han.

Den nye formand er helt klar til at tage over

Som ny formand ser Marc Roar Hintze frem til at videreføre Softværkets udvikling fra det, han kalder et ’virkelig godt udgangspunkt’.

- Jens har gjort det rigtig godt som formand og skal have stor ros for alt det, han har gjort for Softværket. Det har jeg tænkt mig at leve op til, og jeg vil forsøge at gribe tidens udvikling lige så godt, som Jens har, siger han.

Marc fortæller, at han i sit arbejde som formand, vil have tre hovedprioriteter: Teknologiudvikling, markedsudvikling og medarbejderudvikling. Og når det helt konkret kommer til teknologiudviklingen, er det særligt overgangen til Forsyning|FOF i skyen, han vil have fokus på:

- Det er en stor transformation, der er påbegyndt i Softværket. Men vi er slet ikke i mål med Forsyning|FOF i skyen, da vi stadig mangler to tredjedele af projektet. Det har stor prioritet for mig, for det er hjertet i vores administrationssystemer. Samtidig er forsyningssektoren i en stor forandringsperiode med både AI og cybersikkerhed – og det er en forandring, vi skal understøtte med vores løsninger, fortæller han.

Hvad angår medarbejdernes udvikling har Marc stor fokus på, at udviklingen og væksten i Softværket ikke må påvirke den medarbejderkultur, man har opbygget hen over de sidste mange år.

Det bliver et løbende fokuspunkt forklarer han – særligt fordi han som formand også har ambitioner om at øge væksten yderligere.

- Jeg ser et stort potentiale i at udvikle Softværkets position på markedet. Det er jo sådan med al IT og software, at når man først har udviklet det, gælder det om at udbrede det så meget som muligt. Så opgaven bliver at levere IT til endnu flere forsyninger indenfor vand og varme, fordi det vil styrke Softværkets økonomi og position, forklarer han og slutter:

- Vi kommer fra et godt ståsted, men selvfølgelig skal tingene udvikles videre. Det vil jeg sikre som formand.

Den nye bestyrelse

Jens Andersens udtrædelse af Softværkets bestyrelse betyder, at der er sket flere ændringer i bestyrelsens sammensætning.

Marc Roar Hintze er ny bestyrelsesformand, mens Morten Hartmann, Haderslev Fjernvarme, er ny næstformand.

Kent Kjeldgaard, Svendborg Fjernvarme, er valgt ind som nyt bestyrelsesmedlem.

Johnny Bennedsen er udtrådt af bestyrelsen som det ene af to bestyrelsesudpegede medlemmer. Bestyrelsen har i hans sted valgt at indsupplere Thomas Rasmussen, Partner i Konfident.

Johan Sølvhøj Heinesen, Egedal Fjernvarme, og Catarina Nørgaard Marcus-Møller, Albertslund Forsyning, er valgt ind som suppleanter.

Du kan se hele Softværkets bestyrelse her.

//