FOF i skyen på årsmødet: Hvor er vi – og hvor skal vi hen?

10. september 2024

FOF i skyen på årsmødet: Hvor er vi – og hvor skal vi hen?

Projektleder for Forsyning|FOF i skyen, Tina Freund-Haugshøj, gav på vores årsmøde en status for projektet – heriblandt hvor langt vi er nået, og hvor vi er på vej hen i den kommende tid. Du får højdepunkterne fra oplægget her.

Ligesom sidste år var Forsyning|FOF i skyen et af de store temaer på vores årsmøde.

Det er trods alt en kæmpe opgave at flytte alle vores brugere op i skyen – og derfor er der selvfølgelig også meget at fortælle.

Blandt andet fik deltagerne på årsmødet en masse gode tips og tricks med hjem, mens vi afholdt en workshop, hvor der var mulighed for at komme med input til udviklingen og ønsker til nye funktioner.

Og på årsmødets dag to kunne projektleder for Forsyning|FOF i skyen, Tina Freund-Haugshøj, så give deltagerne indblik i, hvor langt vi er nået i projektet – og hvad den kommende tid byder på.

- Da vi stod på årsmødet sidste år, var 16 forsyninger kommet i skyen. Vi er lige gået i gang med at udrulle til de sidste kunder i projektets første fase, og nu er tallet derfor 191. Det betyder, at størstedelen af alle vores kunder er kommet på, fortæller hun og fortsætter:

- Udviklingen af projektets anden fase er nu i fuld gang. Sammenlignet med den oprindelige plan har vi udvidet den en del, så den nu udgør halvdelen af det samlede projekt, mens den tredje og sidste fase udgør en fjerdedel. Det betyder også, at resten af året og det meste af 2025 kommer til at gå med at udvikle på den.

Udviklingen af fase 2 fylder

Helt konkret består fase 2 i projektet af den del af det klassiske Forsyning|FOF, som har at gøre med forbrugersiden.

Er man bruger af Forsyning|FOF er det altså alle underpunkter til forbrugermenuen, mens også BBR, Aconto, EDH, tekstbehandler, salgsfakturaer og tilbud kommer til at høre under den næste fase, der udrulles.

- Alt det gør, at anden fase i projektet bliver langt mere specifik for forsyningsbranchen, og det betyder også, at vi kommer til selv at producere mere undervisningsmateriale, flere vejledninger og flere guides. Det ved vi, har været efterspurgt blandt brugerne, fortæller Tina Freund-Haugshøj.

Udover det kommer udrulningen som udgangspunkt til at foregå, som den hele tiden har gjort indtil nu – med information i god tid, undervisning hos os og efterfølgende support, forklarer projektlederen.

- Vi regner med, at vi kan komme i gang med at udrulle fase 2 i slutningen af 2025, hvorefter den vil fortsætte i hele 2026 og ind i 2027, siger hun. Imens vi udruller anden fase, går vi i gang med at udvikle på den tredje og sidste, som vil indeholde teknik-delen af Forsyning|FOF.

En kompleks opgave

Som en afslutning på oplægget understreger Tina Freund-Haugshøj, at vi i Softværket godt ved, at projektet tager lang tid og påvirker brugernes hverdag.

Til gengæld forventer vi at stå tilbage med et fuldt ud fremtidssikret forbruger- og finanssystem på en robust platform, som er understøttet af Microsoft og konstant videreudvikles på.

- Og når man skal bygge noget så specialiseret som Forsyning|FOF ind i et standardsystem uden at miste værdien ind i nogen af delene, er det et enormt komplekst stykke arbejde, fortæller hun og tilføjer:

- Det, at vi har kunnet udrulle løsningen så hurtigt, er helt unikt og aldrig set før i Danmark. Det skyldes i høj grad, at I – vores brugere – har været så gode til at gribe læringen og omstillingen. Så tusind tak for det.

Vil du vide mere om projektet?

Mens udrulningen af udviklingen af Forsyning|FOF i skyen er i gang, udsender vi jævnligt nyhedsbreve om projektet.

Dem - og en masse andre informationer om Forsyning|FOF i skyen - finder du lige her.

//