Flere nye funktioner er landet i Forsyning|GIS

1. oktober 2024

Flere nye funktioner er landet i Forsyning|GIS

Hen over de seneste måneder har vi lanceret en række nye, smarte funktioner i Forsyning|GIS WEB. Her får du indblik i, hvad vi har arbejdet på i den seneste tid – og ikke mindst et kort kig på, hvad der er på vej.

Er du bruger af Forsyning|GIS WEB har du muligvis bemærket, at der er landet en del nye funktioner i din løsning.

Vi har nemlig været i fuld gang med både at forbedre de eksisterende funktioner og ikke mindst tilføje nye, som har været efterspurgt af vores kunder.

De nye funktioner finder du primært under kort-menuen, og derudover har vi lavet markante forbedringer til styk- og lukkelister.

Nye funktioner i kort-menuen

Højdeprofil

En af de nye funktioner i kort-menuen er højdeprofil, som giver dig et let overblik over højdeprofil for en given linje. Linjen tegner du selv – du kan for eksempel tegne en linje langs ledningsnettet for at se en terrænprofil for området.

Højdeprofilen, du får vist, er interaktiv. Det betyder, at når du kører musen langs din indtegnede linje, vil du på profilen kunne se højden, der hvor du peger.

Højde i punkt

Vil du have vist koten i et bestemt punkt, kan du nu bruge funktionen ’Højde i punkt’. Du sætter bare et punkt i kortet der, hvor du vil have vist koten.

Og du kan let sætte flere punkter i kortet, hvis du har brug for at få vist et kort med terrænkoter for et område.

Swipe mellem kort

Vil du sammenligne to kortlag, kan du med den nye swipe-funktion let skifte imellem dem i samme vindue.

Du vælger bare de to lag, der skal sammenlignes – for eksempel to forskellige årgange med luftfoto – så får du en skydebjælke frem, der kan trækkes mellem de to kort.

Det kan for eksempel give dig et godt overblik over byens udvikling gennem tiden.

Forbedrede styklister

Styklistefunktionen er forbedret, så du ikke længere behøver at udfylde lige så mange oplysninger, hver gang der skal laves en stykliste. Det er desuden blevet lettere at vælge dato, da vi har tilføjet en kalenderfunktion.

Fremadrettet skal du altså bare skrive en filtitel og den e-mailadresse, der skal sendes til, når du vil have en stykliste. Styklisten udskrives i løbet af et par timer.

Du kan desuden nu få summeret både rørlængde og tracelængde i styklisten.

Mere brugervenlige lukkelister

Vi har redesignet og gjort lukkelisten mere brugervenlig, da den nu fungerer på samme måde som det nye infovindue. Her kan både kort og vindue kan vises på samme tid med en fold-ind/fold-ud funktion. Du slipper med andre ord for at minimere og maksimere vinduet hele tiden.

Derudover er visualiseringen af, hvilke brønde der skal lukkes ved et brud – og hvilke forbrugere, der bliver påvirket – gjort mere tydelig.

Rent visuelt kan du nu ikke mindst klikke på en brønd eller forbruger i infovinduet for at få dem fremhævet i kortvinduet.

Nyt fra Årsmødet: Interessepolygon

På vores årsmøde i slutningen af august afholdt vi en workshop for deltagerne om blandt andet interessepolygonen til LER.dk, der som bekendt afgrænser det område, dine ledninger ligger i.

Ud fra deltagernes tilbagemeldinger er vi kommet frem til, at vi går i gang med at udvikle en automatik, så interessepolygonen ajourføres automatisk, når du udvider dit ledningsnet i Forsyning|GIS.

Det betyder, at du ikke længere selv vil behøve at holde interessepolygonen opdateret på LER.dk. Så snart vi har funktionen klar, udruller vi til alle Forsyning|GIS-brugere.

I mellemtiden vil vi opfordre til, at du går ind på LER.dk og tjekker, om din interessepolygon er opdateret.

Ellers kan du risikere, at graveaktører ikke får besked om dine ledningers placering, hvis de graver i et område, du ikke har fået med i dit interesseområde.

LER 2.0 har fyldt meget

Siden LER 2.0 trådte i kraft sidste år, har den nye standard fyldt meget i vores arbejde med Forsyning|GIS Desktop.

Mange brugere er stadig ved at vænne sig til de nye krav – og vi har fuld forståelse for, at det kan være svært.

Vi vil dog komme med en klar opfordring til, at du reagerer, når du får en fejlmeddelelse i din registrering. Du får nemlig ikke en påmindelse om fejlen senere, så det er vigtigt at rette den med det samme, for at du ikke leverer forkerte oplysninger til LER.

Vi sidder som altid klar i supporten, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til, hvordan du registrerer korrekt.

Vores to nye kollegaer

I starten af august kunne vi byde velkommen til to nye kollegaer i afdelingen – René og Stina. Måske har du allerede talt med dem, og ellers kommer du nok til det.

De bliver fremover en vigtig del af vores arbejde med at forbedre vores GIS-løsninger, og de kommer ikke mindst til at hjælpe vores mange brugere med alle deres behov til ledningsregistrering.

Du kan læse mere om René og Stina her.

Vil du vide mere om Forsyning|GIS?

Du kan læse mere om vores forskellige GIS-løsninger lige her.

Du kan også følge med i, hvilke funktioner vi planlægger at implementere i den kommende tid i vores roadmaps her.

//